Hasta Yatağı Ne Kadar Fiyatları?

Hasta Yatağı Ne Kadar Fiyatları?

Hasta yatağı ne kadar fiyatları sorusu hem hastaların hem de hasta yakınlarının merak ettiği bir konudur. Hasta yatakları konusunda araştırma yaptığınızda karşınıza birçok farklı yatak türü çıkar. Bu yatakların her birinde fiyatlar oldukça farklıdır. Hasta yatağı seçimlerinizde de bu fiyatları değerlendirirken yatakların fonksiyonlarını dikkate almanız gerekir. Hasta yatağı ne kadar fiyatları sorusuna da bu bakımdan farklı yanıtlar bulmanız normal karşılanan durumlardan biridir. Yatak seçimlerinde her zaman hastanın konforunu düşünmeniz gerekir. Hasta ne kadar yüksek standartlarda bir konfor içerisinde yaşar ise iyileşme süresi de o kadar kısa olacaktır.

Sürekli yatmak durumunda olan hastalar için de yatak konforu büyük bir öneme sahiptir. Bu hastaların konforu önemli olduğu kadar bu kişilere bakacak olan kişilerin çok fazla fiziksel güç harcamaması da önem taşır. Hasta yatakları konusunda seçimlerinizi yaparken her zaman titiz bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Bu nedenle de fiyat kadar yatakların fonksiyonu ilk dikkat edilmesi gereken konu oluyor.

Hasta yatağı fiyatları yatakların özelliklerine göre farklılık gösterse de bu fiyatlar ulaşılabilir düzeylerdedir. Bu bakımdan da hemen herkes kiralama yapabilmektedir. Satın almak ise yataklar açısından biraz daha maliyetli olabilmektedir. Hastalarınızın konfor düzeyini yükseltmek isterseniz mutlaka en konforlu yatağı seçmeye özen göstermeniz gerekir. Motorlu yataklar da bu açıdan en yüksek konforu sağlayan modellerdir.

Hasta Yatağı Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta yatağı ne kadar fiyatları konusu üzerinde titizlikle durulan konulardan biridir. Bu yatakların fiyatlarının belirlenmesinde birtakım faktörler öne çıkar. Hasta yataklarını seçerken mutlaka belirli kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Hasta yatağı satın alma aşamasında dikkat edilmesi gereken konular arasında şunları saymak mümkün olabilir:

  • Hastanın hastalık türü

  • Hastanın rahatsızlığının derecesi

  • Hareket kabiliyeti

  • Evin içerisindeki yatağın konulacağı konum

  • Hastaya bakacak kişinin fiziksel durumu ve yaşı

  • Yatak modellerinin fonksiyonları

Gibi unsurlar son derece önemlidir. Bu bakımdan hastanız için mutlaka en uygun yatağı seçmeye özen göstermeniz gerekir. Hastalık derecesi yüksek olan ve kendi başına hareket edemeyen hastaların tam fonksiyonlu yataklar seçmesi büyük bir önem taşır. Hasta yatağı seçimlerinde dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar vardır. Bu noktalar hastanın konforu ile yakından ilgili durumlardır. Bu nedenle fiyatından ziyade hastanın durumunu dikkate almanız gerekir.

Hasta Yatağı Modellerinde Fiyatlar

Hasta yataklarının modelleri birbirinden oldukça farklıdır. Bu nedenle fiyatlarında da önemli farklılıklar vardır. Yatak modelleri farklı fonksiyonları ile öne çıkarlar. Bazı modeller daha geniş özelliklere sahipken bazıları daha klasik özellikleri ile öne çıkarlar. Günümüzde hareketi yeteri kadar kısıtlı olmayan hastalar için manuel hasta yatakları da kullanılır. Ancak motorlu hasta yatakları daha yüksek bir konfora sahiptir. Hasta yatağı modelleri arasında şunları saymak mümkündür:

  • 2 motorlu hasta yatakları: Bu yataklar hastanın yemek yerken ya da TV izlerken rahat etmesini sağlar. İlaç verme sırasında baş kısmını kumanda ile hareket ettirerek uygun bir açıya getirebilirsiniz. İkinci motor da kan dolaşımı için ayaklarını hareket ettirmede kullanılır.

  • 3 motorlu hasta yatakları: Baş ve ayak kısımları hareketli olan bu yataklarda asansör özellikleri öne çıkar. 3 hareketli olan bu yataklar yaşlı ya da sürekli olarak tedavi görmek zorunda olan hastalara özeldir. Sağlam bir yapısı olan bu yataklar kilit sistemli olarak üretilir. 360 derece dönebilen tekerlek sistemi vardır.

  • 4 motorlu hasta yatakları: Hareketi en geniş hasta yataklarıdır. Bu yataklar kilolu hastalar için de çok uygun modellerdir. Full ABS sistemli yataklardır. Bakıcı için de son derece yüksek bir konfora sahiptir. Ağır engelli ve yaşlı hasta bakımında kullanılabilirler.

  • Ev tipi hasta yatakları: Ev için en ideal hasta yatakları arasında 2 ve 3 motorlu yataklar öne çıkar. Görüntüsü ev ortamına daha uygundur. Hatta ahşap renklerinde yataklar da bulabilirsiniz. Hasta üzerinde son derece olumlu etkileri olan yataklardır. Ev mobilyalarına uyumlu olduğundan psikolojisinin de iyi olmasına katkı sağlar.

Hasta yatakları her bakımdan kullanıcı açısından yüksek avantajlara sahip yataklardır. Beklentileri tam olarak karşılayan bu yatak modelleri kullanım açısından önemli bir kolaylık sunar. Hasta yatağı seçimlerinizde en çok dikkat etmeniz gereken nokta yatakların hasta üzerinde olumlu etki yaratmasıdır. Bu yatak modelleri bu bakımdan fiyatlandırılırken tüm bu özellikleri dikkate alınır.

Hasta Yatakları Fiyatları Nasıldır?

Hasta yatakları fiyatları satın alma ve kiralamaya göre farklılık gösterir. Bu fiyatlar genel olarak hasta yakınlarının karşılayabilecekleri düzeydedir. Hemen her hasta yakını bu yatak modellerinden faydalanabilme imkanlarına sahip olabilirler. Kısa süreli bir hastalık süreci için hasta yatağı satın alınacak ise hastanın yakınları bu yatakları kiralayabilirler.

Böylece hastalık süreci sona erdikten sonra yatağı iade ederek yer kaplama sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak bir diğer unsur da satın almadır. Satın alma fiyatları da yine yatakların motor sayısına göre farklılık gösterir.

https://www.hastayatagiankara.com/