Hasta Yatağı Arıza Yaparsa Nereye Başvurmak Gerekir?

Hasta yatağı arıza yaparsa nereye başvurmak gerekir sorusu bu yatakların ileride ortaya çıkarabileceği sorunlar açısından önem taşır. Hasta yatakları birçok farklı modelde üretilmektedir. Her modelin kendine göre belli başlı özellikleri vardır. Hasta yataklarını kullanma aşamasında profesyonellik oldukça önemli bir konudur. Eğer bu yatakların kullanımı konusunda beklentilerinizin karşılanmasını istiyorsanız hastanın durumuna en uygun yatağı tercih etmelisiniz.

Hastanın kilogramından boy ölçülerine kadar her detayı mutlaka yatak seçiminde önem vermeniz gerekir. Böyle durumlarda çok ağır hastalar için ağırlık düzeye düşük yatakları kullanmak kısa süre içerisinde yatakların bozulmasına neden olabilir. Böyle durumlarda hastanın konforunun da olumsuz etkilenmesine neden olabilirsiniz. Bu nedenle Hasta yatağı arıza yaparsa nereye başvurmak gerekir sorusunun yanıtını da bilmeniz büyük bir önem taşımaktadır. Hasta yatakları birçok farklı arıza durumu ortaya çıkarabilir.

Böyle durumlarda ilk başvurmanız gereken yer ya da satın aldığınız firmanın kendisidir. Hangi firmadan satın aldıysanız yatak arızası konusunda teknik servis hizmetine de bu firmanın sizlere vermesi gerekir. Eğer firmanıza ulaşamıyorsanız bu elinizde bulunan yatağın modelinde satış ve kiralama yapan diğer özel firmalara başvurabilirsiniz. Bu firmalarda fiyat ve stok araştırması yaparak bilgi edinmeniz mümkün olabilmektedir. Genel olarak hasta yatağı satışı ve kiralaması yapan birçok firma arıza konularında da sizlere yardımcı olmaktadır.

Hasta Yatakları Neden Arıza Alınır?

Hasta yatağı arıza yaparsa nereye başvurmak gerekir sorusu kadar bu yatakların neden arızalanabileceğini bilmek de önem taşır. Böylelikle hasta yataklarınızı çok daha uygun koşullar altında kullanma imkanı bulabilirsiniz. Hasta yatağı kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken birçok önemli faktör vardır. Her şeyden önemlisi bu yatakları satın alırken hastanın durumunu göz önünde bulundurmanız gerekir. Hasta yataklarının arıza yapmasının en önemli nedenleri arasında şunları saymak mümkün olabilir:

  • Hasta yatağı arızalarının en önemli nedeni yatağın uygun şekilde kullanılmamasıdır. Yani kullanıcı hataları en önemli arıza nedenleri arasında yer alır.

  • Yatak modellerinin çok fazla arızalanmasının bir diğer nedeni hastanın ağırlığının yatak kapasitesinden fazla olmasıdır.

  • Çok sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle yatak modellerinde sıkıntı yaşanabilir.

  • Yatağın uygun bir şekilde monte edilmemesi önemli arıza nedenlerinden biridir.

  • Yatağın fonksiyonlarını kapasitesinden fazla zorlamak arızaya neden olabilen durumlardandır.

En çok karşılaşılan arıza durumlarından birisi de motor arızalarıdır. Çünkü hasta yatakları iki motorlu, 3 motorlu, 4 motorlu olarak tasarlanır. Bu hasta yataklarının deformasyona uğramaması için mutlaka motor kapasitelerine gereken dikkati göstermek gerekir. Hastanız çok ağır bir kilo yapısına sahipse mutlaka yüksek kilogram kapasiteli yatakları tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Hasta Yataklarının Arıza Yapmaması İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasta yatağı arıza yaparsa nereye başvurmak gerekir sorusu oldukça önemli bir konudur. Çünkü hastalık durumu her zaman için aciliyet gerektiren durumlardır. Böyle durumlarda hastanın konforu her şeyden daha ön planda tutulmalıdır. Eğer hastanızın sorun yaşamasını istemiyorsanız mutlaka beklentilere yanıt veren bir yatak modeli tercih etmelisiniz. Hasta yatağını tercih ettiğinizde dikkat etmeniz gereken birçok farklı unsur bulunur. Yatağın tercih edilmesinde en çok dikkat edilen konu ise hasta konforunun en iyi şekilde sağlanmasıdır. Yatakların arıza yapmaması için şu detaylara dikkat etmelisiniz:

  • Motorlu hasta yataklarından herhangi birini kullanıyorsanız yaşadığınız yerin elektrik tesisatının iyi olmasına özen göstermelisiniz.

  • Hasta yatağı kullanımı sırasında yatağa yalnızca hastanın ağırlığının binmesi gerekir. Hasta dışında kişilerin bu yatakların üzerine oturmamasına dikkat edilmelidir.

  • Hasta yatağını odanın en uygun yerine monte etmeye özen göstermelisiniz.

  • Yatakların kullanım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanılması arıza risklerinin önüne geçmektedir.

Bu detaylara dikkat ettiğiniz takdirde yatakların hiçbir şekilde arızalanmasına izin verilmez. Beklentilere yanıt veren ve en iyi standartlarda yatak tasarımlarını sizlere sunan profesyonel firmalar bu yatakların teknik servis hizmetlerini de üstlenmektedir. Eğer yataklarda bir arıza veya performans düşüklüğü meydana gelirse mutlaka firmanızla görüşmeniz gerekmektedir.

Hasta Yatağı Arıza Tamir Fiyatları

Hasta yatağı konusunda oldukça ciddi manada arızalar meydana gelebilmektedir. Her türlü hasta yatağının arızalanması durumunda beklentilerinize en iyi şekilde yanıt verilmektedir. Hasta yatağı arıza yaparsa nereye başvurmak gerekir sorusu kadar arızaların tamir fiyatları da önem taşır. Eğer arıza durumunda kendi firmanıza başvurursanız ve yatak garanti kapsamında ise ücret ödemeden yatağınızı tamir ettirebilirsiniz. Fakat yatağın garanti süresi dolmuşsa ya da garanti kapsamında olmayan bir arıza meydana gelmişse firmanız uygun fiyat koşullarında bu tamir hizmetini vermektedir.

Yatak garanti kapsamında olmasına rağmen farklı bir firma ya tamir ettirdiğinizde yine yatak için uygun koşullarda bir fiyat ödemeniz gerekebilir. Hasta yataklarının tamir işlemlerinden her zaman için satışı ya da kiralamayı yapan firmalar sorumludur. Fakat bu firmalar artık hizmet vermiyor ise bu yatak modelini ya da stokunu elinde bulunduran firmalara yönelmeniz gerekir. Bu firmalar beklentilerinize tam olarak yanıt vererek kısa süre içerisinde yatağın tamirini gerçekleştirecektir.

https://www.webmedikal.com/