Hasta Taşıma Lifti

Hasta Taşıma Lifti

Hasta taşıma lifti hastaların bir yerden bir yere taşınmasında ideal tasarımlardır. Hasta bakımını kolaylaştıran ve aynı zamanda hastanın konforlu bir şekilde taşınmasını sağlayan liftler yüksek standartlarda tasarlanır. Hasta taşıma lifti ile her hasta oldukça kolay şekilde yerinden kaldırılabilmektedir. Özellikle yatağa bağımlı durumda olan hastaların taşınmasında oldukça yüksek kalitede bir üründür. Bu ürünler manüel ya da motorlu olarak tasarlanan cihazlardır. Ağır engeli bulunan hastaların taşınması ve istenilen yere götürülmesinde önemli bir kolaylık sağlar. Tekerlekli sandalyelerden farkı ise bu liftleri hastayı direkt yataktan kaldırırken de kullanabilme imkanı vermesidir.

Hastalık ve yaşlılık gibi durumlar insan yaşamının en önemli gerçekleri arasında yer alır. Birçok kişi ya hastalıktan dolayı zorlanır ya da evinde bakmakla yükümlü olduğu hastasından dolayı zorlanır. Hasta taşıma lifti de bu bakımdan önemli bir aparattır. Her iki açıdan da yaşamı kolaylaştıran ürünler arasında yer alır. Hasta taşıma lifti kullanımı konusunda birçok avantaj vardır. En önemlisi de hastayı zor durumda bırakmadan taşıma imkanı sunmasıdır.

Bu ürünleri kullanabilecek birçok hasta bulunur. Kilolu, zayıf, yaşlı, genç, çocuk ya da ağır engelli fark etmeksizin kullanımı son derece kolaydır. Bakıcıların daha da işini kolaylaştırarak fazla güç sarf etmeden kullanım rahatlığı sunar. En önemli medikal cihazlar arasında yer alan hasta taşıma lifti beklentilere en iyi şekilde yanıt verir. Ortalama olarak belirli kilograma kadar olan kişilerin taşınmasını kolaylaştırır.

 

Hasta Taşıma Lifti Kullanımı Nasıldır?

Hasta taşıma lifti kullanımı konusunda mutlaka detaylı bilgi edinmek gerekir. Hastanın en sağlıklı şekilde taşınmasında kullanımının iyi bilinmesi büyük bir önem taşır. Hastanın en sağlıklı şekilde taşınabilmesinde önemli olan bu liftler şu şekilde kullanılır:

  • Motorlu taşıma lifti içerisinde taşıma slingi, adaptör ve batarya bulunur. Bu ürünler modellere göre farklı tasarımlara sahip olabilir.
  • Kablolu ve uzaktan kumandalı modellerde hastayı enerji sarf etmeden kolayca taşımak mümkün olur.
  • İlk olarak ürün içerisindeki akünün şarj edilmesi gerekir.
  • Uzaktan kumanda ile pil kontrol edilebilir bir şekilde tasarlanmıştır.
  • Hasta yatağında sağa ya da sola dönecek şekilde yatırılır.
  • Siling ortadan katlanır ve boşluk olan kısmı hastanın kuyruk sokumuna yerleştirilir.
  • Hasta diğer kısma döndürülür ve diğer taraf yerleştirilir. Hastanın tam olarak yerleştiğinden emin olmanız gerekir.
  • Alt askı aparatını sağdan geleni sola soldan geleni de sağa bacak arasından geçirerek sabitlemeniz gerekir.
  • Alt askı aparatlarının çapraz bir şekilde lift askı aparatlarına takılmalıdır.
  • Hastayı dik ya da yatay taşıma detaylarına kullanım sırasında dikkat etmeniz gerekir.

Hasta slinge sağlıklı bir şekilde oturtulduktan sonra askılarda da sorun yoksa hastayı yerinden alarak tekerlekli sandalyesine oturtabilirsiniz. Bu işlemi son derece pratik bir şekilde yapabilmeniz mümkündür. Katlanabilir taşıma lifti oldukça profesyonel olarak tasarlanmıştır ve hastanın üründen kaynaklı olarak herhangi bir zarar görme riski bulunmaz.  Hasta taşıma lifti her bakımdan yüksek avantajları ile öne çıkan tasarımlar arasında yer alır.

 

Hasta Taşıma Lifti Kullanmanın Avantajları

Hasta taşıma liftini kullanmanın birçok avantajı bulunur. Bu ürünler yalnızca hasta için değil aynı zamanda bakan kişi için de pratik ürünler arasında yer alır. Hasta taşıma lifti kullanmanın en önemli avantajları arasında şunları saymak mümkün olabilir:

  • Hastaları daha sağlıklı bir şekilde başka bir yere transfer etmek mümkündür.
  • Hastanın kemik yapısına zarar vermeden yerinden kaldırmak mümkün olur.
  • Hasta bakıcısı daha az enerji sarf eder.
  • Bu liftler kullanım sonrasında katlanarak kolaylıkla saklanabilir ve yer kaplamaz.
  • Akülü olanları birçok sefer kullanma imkanı bulunur.
  • Hasta taşımada çok fonksiyonel özellikleri olan ürünlerdir.

Hasta taşıma lifti her bakımdan hasta için avantajlı ürün grupları arasında yer alır. Beklentileri karşılayan bu tasarımlar kullanıcı açısından önemli bir kolaylıktır. Hemen her hasta bakıcısı kolay bir şekilde kullanabilir.

Hasta taşıma liftini kullanacak olan kişilerin satışı yapan profesyonellerden detaylı bilgi alması gerekir. Aynı zamanda ürün paketi içerisinde kullanım kılavuzu da yer alır. En iyi medikal malzemelerden üretildiği için uzun yıllar bu ürünle ilgili bir sorun yaşanmaz ve kullanıcı bu ürünleri kolaylıkla satın alabilme imkanı elde eder. Hasta taşıma lifti kullanımı konusunda son derece avantajlı ürünler arasında yer alır.

 

Hasta Taşıma Lifti Fiyatları

Hasta taşıma lifti fiyatları düşünülenden çok daha uygun fiyatlarda ürünlerdir. Bu ürünlerin fiyatlarını etkileyen birçok önemli faktör vardır. Hasta taşıma liftleri kullanıcı beklentisine en iyi şekilde yanıt veren ürünler olduğu gibi fiyat açısından da bütçe dostudur. Her hasta yakını bu ürünleri uygun fiyatlarla satın alabilme imkanına sahiptir.

Fiyatlar ise modellere göre farklıdır. Bazı modeller manüel tasarımlardır ve bunlar motorlu liftlere göre daha uygun fiyatlarda satılır. Aynı zamanda ürünlerin fonksiyonları da fiyatlara etki eden faktörler arasına yer almaktadır. Hasta taşıma lifti kullanımı her bakımdan hastaların yaşantısını kolaylaştıran ürünlerdir.

Kaynak: https://ilgihastakaryolasi.com/