Hangi Durumlarda Hasta Yatağı Kullanılır?

Hangi Durumlarda Hasta Yatağı Kullanılır?

Hangi durumlarda hasta yatağı kullanılır sorusu oldukça ilgi duyulan konulardandır. Giderek yatalak hasta sayısının artış göstermesi ile birlikte artık insanlar ne tür bir hasta bakımı yapılması gerektiğini de araştırıyor. Hasta yatakları bu süreçte hastaların oldukça iyi bir şekilde bakılmasına imkan tanıyan yatak modelleridir. Yataklar birçok farklı hastalık türünde kullanılabilir. Hastaların hareket kabiliyeti kısıtlı ise bu yataklar oldukça işlevsel özellikleri ile öne çıkar. Hemen her hasta için kullanımı uygun yataklardır. Ancak yatakların özellikleri hastalık derecelerine göre değişebilir. Örneğin felçli bir hasta için manüel yatak çok işlevsel olmayabilir. Çünkü bu hastaların hiç hareket kabiliyeti yok ise dört motorlu yataklardan yararlanmak daha işlevseldir. Bu nedenle hangi durumlarda hasta yatağı kullanılır sorusu büyük bir önem taşır.

Hastalığın türü ve şiddeti hasta yatağı seçiminde önemli bir faktördür. Çünkü hastaya ne kadar uygun bir yatak seçilir ise yatak o kadar iyi bir şekilde işlevini yerine getirir. Bu yatakları seçme sırasında dikkat etmeniz gereken birtakım noktalar vardır. Özellikle yatağın özellikleri, kullanılacağı süre ve daha birçok detay önem taşır.

Bazı ameliyat türlerinden sonra eğer evde bakım yapılacak ise kişiler yine hasta yatağını kullanma imkanı elde edebilirler. Hastanelerde hasta yatak kapasitesinin kısıtlı olması bu süreçte son derece titizlik gerektiren bir süreçtir. Yatak modellerinde kullanıcı beklentilerine en iyi şekilde yanıt veren birçok önemli özellik vardır.

Hangi Hastalıklar Hasta Yatağı Gerektirir?

Hangi durumlarda hasta yatağı kullanılır sorusu oldukça önemlidir. Çünkü kişiler bu yatak modellerini hangi durumlarda kullanmaları gerektiğini mutlaka bilmek durumundadır. Hastalık sürecini daha iyi bir şekilde geçirmek isterseniz ya da yaşlılık döneminde kişilerin rahat etmesi istenirse mutlaka profesyonel yataklar tercih edilmelidir. Şu durumlarda hasta yatağı tercihi önem taşır:

  • Kalp ameliyatı olan kişiler

  • Kalça ameliyatından çıkan kişiler

  • Ortopedi ameliyatı olanlar

  • Yaşlanma sürecinde ilerlemiş durumda olanlar

  • Bel ve boyun fıtık ameliyatı olanlar

  • Felçli hastalık durumlarında

Gibi birçok farklı hastalık sürecini saymak mümkündür. Ameliyat sonrası kullanımlar kısa süreli olduğundan bu yatakları kiralamak çok daha avantajlı olabilir. Ancak hastanızın yaşlanmadan dolayı hareket kabiliyetini yitirmiş ise bu durumda hasta yatağını satın alabilirsiniz. Hasta yatakları beklentileri en iyi şekilde karşılayan yataklar olsa da modellerine göre özellikleri ve fiyatları da değişebilir.

Hastalık Döneminde Hasta Yatağı Kullanmanın Faydaları

Hastalık süresinde profesyonel yataklar tercih etmek birçok yönden son derece yüksek avantajlara sahiptir. Yatakların tercih edilmesinde birçok önemli unsur vardır. Bu yataklar hem hasta konforu hem de bakıcı kolaylığı için dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Hangi durumlarda hasta yatağı kullanılır sorusu da bu bakımdan önem taşır. Felçli hastalık geçiren kişilerden kısa süreli ameliyat tedavilerine kadar çok geniş bir kullanım süreci vardır. Bu yatakları kullanmanın faydaları arasında ise şunlar yer alır:

  • Hastalık eğer kısa sürecek ise hasta için yatak kiralaması daha uygun fiyata yapılabilir.

  • Yaşlılık döneminde olanlar için ise uygun fiyatlarla satın alınabilir.

  • Hastanın kendini fiziksel olarak idare edebilmesine imkan yaratan yataklardır.

  • Tamamı medikal malzemelerden tasarlanan ve hasta sağlığını riske atmayan yataklardır.

  • Hastaların psikolojileri üzerinde son derece olumlu etkileri bulunur.

  • Hastalar profesyonel yataklar sayesinde kolayca hareket kabiliyetine kavuşabilir.

  • Hastaya bakan kişiler için önemli bir kolaylıktır.

  • Hastaların her anlamda yaşam kalitesine olumlu etkiler yapar.

  • Yeni nesil yatak modelleridir.

Bu avantajları göz önünde bulundurulduğunda yatakların üstün bir performansı olduğunu söylemek mümkün olabilir. Beklentileri karşılar ve hastalar bu yatak modellerini en iyi şekilde kullanabilme imkanı elde eder. Hasta yataklarında öne çıkan özellik ise bu yatakların her hasta için yüksek konfor sunmasıdır.

Hasta Yataklarında Kiralama ve Satın Alma Fiyatları

Hasta yatağı temin ederken iki farklı alternatif vardır. Bunlardan ilki kiralama işlemidir. En çok başvurulan hizmet türü de kiralamadır. Çünkü hastalık süreci sona erdikten sonra hasta yatağını tekrar firmaya iade etmek yatağın kalabalığından kurtulmanıza yardımcı olur. Satın almak ise uzun vade hasta yatacak olan kişiler için avantaj sağlar. Yani hastalık sürecinde olan kişiler uzun süre yatacak ise bu yatakları satın almak daha uygun bir fiyata gelir.